موشن گرافیکس / موشن گرافیکس و برند مارکتینگ
عصر پنجشنبه ٢١ خردادماه ٩٤ ، محل جدید سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز میزبان جلسه شصت و هفتم گپ گرافیک تبریز با موضوع موشن گرافیکس و برند مارکتینگ گردید. فرید مختاریپور بعنوان سخنران این هفته گپ گرافیک مطالبی زیر را بررسی کرد:
بازاریابی یا مارکتینگ چیست؟ از نظر فیلیپ کاتلر: “بازاریابی جدید فعالیتی انسانی در جهت ارضای نیازها و خواستهها از طریق فرآیند مبادله نامیده میشود” به همین دلیل است که منشا و رکن اساسی نظام بازاریابی نیاز و خواستههای انسان است.
بازاریابی از زمانی آغازمیشود که فرد تصمیم میگیرد نیازها و خواستههایش را از طریقی خاص که آنرا مبادله می نامیم، ارضاء کند. مبادله، یکی از انتخابهای گوناگونی است که فرد برای ارضای نیازهای خود از آنها استفاده میکند و در این راستا برای مبادله در صورت گستردگی مبادلات و معاملات محلی ایجاد میشود که بازار نامیده شده است.
در واقع می توان اینچنین ننیجهگیری کرد که بازاریابی تلاشی در جهت از قوه به فعل در آوردن مبادلات برای ارضای نیازها و خواستهها میباشد.
برندینگ یا برند سازی چیست؟
برندسازی مجموعهای از راهکارهاست که به نام تجاری شما هویت مشخصی داده و جایگاه آن را در بازار نسبت به رقبا مشخص و متمایز میکند. برندسازی شامل مباحث مختلفی چون جایگاهیابی و جایگاهسازی برند، انتخاب نام موثر برای برند، ایجاد طبقهبندی جدید، انتخاب رنگ برند و طراحی لوگو برای آن، بسط برند یا محدود نمودن دامنه تمرکز، عمق و ارزش برند، روابط عمومی، رویدادسازی، تبلیغات و … میباشد.
برای ساختن یک برند پُر جذبه باید ۵ اصل را رعایت کرد:
١- متمایز شوید ٢- همکاری کنید ٣- نو آوری کنید ۴- اعتبار ببخشید ۵- فرهنگ سازی کنید
هشت ابزار در اختیار مدیران بازاریابی قرار دارد تا ازطریق آن با مشتریان ارتباط برقرار کرده و یک برند قوی در بازار بسازند این موارد عبارتند است:
١- تبلیغات ٢- روابط عمومی ٣- پیشبرد فروش ۴- بازاریابی مستقیم ۵ – فروش شخصی ۶- بستهبندی ٧- رویدادها و حامیگری ٨- خدمات مشتری
فرید مختاری پور در ادامه به موضوع صنعت انیمیشن پرداخت و بیان کرد:
صنعت انیمیشن اگر که به نحو ه صحیحی صورت پذیرد، میتواند یکی از موثرترین و متنوعترین روشهای ارتباطی باشد.
در دهههای پیشین برندهای معتبر جهت عرضه و تبلیغ محصولات خود از انیمیشن سنتی بهره میجستند تا به جذابیت و منحصربفرد بودن تولید خود بیافزایند و این در حالی بود که هنوز ابزارهای کامپیوتری نقش موثر امروزیشان را در تبلیغات پیدا نکرده بودند.
در گذشته حتی فبل از اینکه انیمیشن و تکنیکهای مرابط با چنین حجمی در تولید فیلمهای سینمایی مورد استفاده قرار گیرد، ابزاری جهت تبلیغات محسوب میگردید.
در ادامه با پیشرفت تکنولوژی انیمیشن و قابلیتهایی مرتبط به آن بود که بسیاری از کاراکترهای تبلیغاتی برندهای معتبر ازجمله: خرگوش نسکوئیک، خرس های قطبی کوکاکولا، مرد لاستیکی میشبن و … توانستند جاودانه گردند.
١۰ دلیل که موجب خاطره انگیزی و محبوبیت برندها و کاراکترهای تبلیغاتی برتر دنیا شده است:
١- مقرون به صرفه بودن – Cost effective : تکنیک های انیمیشنی قابلیت این را دارند تا باعث صرفهجویی در هزینه های تولید گردند. هزینههای سنگینی که در انتخاب لوکیشن، بازیگر، عوامل تولید، تجهیزات و … را شامل می گردد.
٢- بدون محدودیت و حد و مرز – Limitless : در تولیدات انیمیشن هیچ گونه محدودیت موجود در کارهای live action یا به اصطلاح بازیگر و تجهیزات واقعی وجود ندارد و هر چیزی در این کار امکان پذیر بوده و هر جایی میتوان سیر کرد.
٣- بدون عمر معین – Ageless : در تبلیغات انیمیشن کاراکترهای سخنگو با وجود گذر زمان هیچ وقت پیر نخواهند شد و براحتی میتوانند با نسل های بعدی ارتباط برقرار کنند.
۴- جذابیت – Engaging : جذابیت و ایجاد تلگنر برای جلب توجه مخاطب میتواند تاثیر بزرگی داشته باشد و موجب برقراری ارتباط آسان مخاطب با فیلم و انیمیشن تبلیغاتی گردد.
۵- ارتیاط سریع بصری – Quick visual communication: اطلاع رسانیهای اغلب خسته کننده میتواند توسط کارهای موشن جذاب به نمایش در آیند و همچنین ایدههای بعضا پیچیده با جلوههای ویژه موشن گرافیکی می توانند برای مخاطب قابل هضم تر گردند.
۶- جالب و به یادماندنی – Memorable: تسریع در بازخورد پیغام رسانی برای مخاطب هدف، دلیل مهمی است بعبارتی مخاطب همیشه نسبت به کارهای رئال و یا اطلاع رسانی خشک و معمول با کارهای بصری ارتباط سریعتری میگیرد و بخاطر مخاطب می ماند.
٧- جان بخشیدن و یا به ارمغان رساندن زندگی – Brings life : به معنی توانایی در جان بخشی به تمامی ایدهها و خلق ارتباطی احساسی با بیننده است.
٨- صحبت خود برای دیگران – Does your speaking for you: در تولیدات انیمیشنی و موشن گرافیکی به اصطلاح خجالت دوربین را ندارند. بدین معنی که مدیر عامل یک برند تمایلی به دیده شدن و صحبت مستقیم با مخاطب را نداشته باشد پس اجازه دهیم انیمیشن وار کار شود.
٩- افزایش پرستیژ برند – Enhance style : تولیدات انیمیشن و موشن گرافیکی میتوانند چهره یک محصول را تغییر دهند و جایگاهی مرتفع تر و شایستهای را به یک برند ببخشند.
١۰- تمایل به اشتراک گذاری – Boosts sharing : نتیجه تبلیغ خوب تمایل به دیده شدن در موتورهای جستجو و افزایش به اشتراک گذاری و بهرهوری سایت در رنکینگ است و این همان چیزی است که یک برند نیاز مبرمی به آن دارد.
در ادامه این گپ مختاری پور اشاره کرد: البته نباید ابن نکته فراموش گردد که یک کار خوب و با کیفیت انیمیشنی همیشه مستلزم وجود یک ایده خلاق و داستان جذاب است که می تواند کارآمد باشد.
تولیدات انیمیشنی تبلیغی بسیاری وجود داشته اند که فقط از لحاظ تکنیک اجرایی قوی بودهاند، در حالیکه در جذب مخاطب و ایده جذاب داشتن محروم بودهاند و در نتیجه در تاثیرگذاری روی مخاطب نا موفق بودهاند.
همچنین در انتهای این نشست، فرید مختاری پور به موضوعات و سوالاتی پیرامون موشن گرافیکس و محدودیتهای آن که از طرف حاضرین مطرح شد، نیز پرداخت.
باتشکر از مهران بناگذار بابت تهیه متن گزارش این هفته.
جلسه خوب و مفیدی بود، ممنون از استاد آقای مختاری
جلسه مفید وآموزنده ای بود.
ممنون از همکار و دوست عزیز و قدیمی خودم فرید مختاری پور و ممنون از گپ گرافیک
فقط نمیدونم چرا جلسه پرسش و پاسخ نبود؟
ممنون از شما، سهم عمده بخش پرسش و پاسخ بر عهده حاضرین جلسه هست که گاهی اوقات متاسفانه هیچ سوالی از جانبشون مطرح نمیشه!
بهتر هست که سخنران و گروهشون و کاراشونو رو کامل معرفی کنین تا اعضا اونارو بهتر بشناسنشون و جلسه رو به یه جلسه تعاملی تبدیل کنین
نمیشه فضایی رو آماده کرد که بخش پرسش و پاسخ زیاد و بهتر بشه؟
مثلا پرسش و پاسخ ها با زبان آذری هم باشه یا موضوعی که سخنران تعیین کرده رو برا اعضا پیامک کنین تا آماده تر حاضر بشن و غیره
متنی که برای ایونت ( گپ بعدی ) منتشر میشه، با هدف آشنایی مخاطبین جلسه، قبل از زمان موعد هست. از ابتدای راهاندازی این نشستها، توی فرمت جلسات هم نیم ساعتی برای پرسش و پاسخ پیشبینی شده، حال اینکه چرا گاهی دوستان حاضر در جلسه وارد بحث نمیشند حکایتی دیگه هست! چراکه هیچ موقع در زمان پرسش و پاسخ هم اصرار به استفاده از زبان فارسی نبوده و نخواهد بود!!
البته لازم به ذکره که با آغاز تم ماه آینده، راهکاری برای این امر درنظر گرفته شده که امیدواریم جواب بده!
ما مشتاقانه منتظر نظر یا پیشنهادات عملی شما و سایر دوستانمون هم هستیم.
سلام و خسته نباشید
خیلی عالی بود و جای بقیه دوستام خالی بودن
فقط یه پیشنهاد داشتم
اگه بشه این نوع سخنرانی ها ، ورکشاپ مخصوصا در باره انیمیشن و موشن گرافیکس هم داشته باشه که خیلی خوب میشه و همه بهتر میتونن از این مطالب گفته شده بهره ببرن.
ممنون از گپ گرافیک عزیز و آقای مختاری پور
با سلام
امسال ورکشاپهایی برای موضوعات مختلف درنظر گرفته شد. امیدواریم بتونیم اهدافمون رو به کمک تمام اعضای گپ گرافیک به ثمر برسونیم.